Hanar 

Kristallens Ivan

Född: 9/4-17

Färg: Agouti, vittecknad

Föräldrar: Wille och Nord's Daisy

Genkod: A/A D/d E/- W/w

Ivan är ett litet energiknippe som kräver mycket aktivering och berikning för att trivas med tillvaron. Han är expert på att stjäla småsaker som till exempel pennor och gömma dem. Ivan älskar att socialisera med människor och klättrar gärna upp på precis vem som helst! Han är oerhört intelligent och lättlärd. 

Ivan är kastrerad och lever lycklig med Poppy, hans livs kärlek.

Casper

Tysk import

Född: 2015

Färg: Viltblå

Föräldrar: -

Genkod: A/- d/d E/e w/w

Casper är en känslig kille som är skeptisk mot nya människor, men när man väl vunnit hans förtroende är han en riktig gofis som hoppar upp i knäet och tigger godis. Han kräver mycket tid, omtanke och kärlek för att känna sig trygg. Casper är ett matvrak och det bästa han vet är färska grönsaker.

Romeo

Finsk import

Född: 2015

Färg: Agouti

Föräldrar: -

Genkod: A/A D/- E/- w/w

Här har vi en herre med extremt mycket vilja och envishet! Det kombinerat med att han är otroligt smart kan driva mig till vansinne emellanåt. Men Romeo har även mycket kärlek att ge på sitt sätt. Han accepterar inga människor förutom mig och vi har ett väldigt starkt vänskapsband. Han är en riktig liten godisråtta och går att muta till i princip vad som helst. 

Romeo går inte i avel.

Honor

Kristallens Jonna 

Född: 5/5-17

Färg: Sand

Föräldrar: Bunte's Nicholas och Sonnenschein’s Grigri

Genkod: A/- D/- e/e w/w

Jonna är en bestämd dam som vet vad hon vill! Både med degus och människor så är det hon som bestämmer om det är gos eller lek som gäller. Vill gärna vara med överallt och hoppar upp i knät på vem som helst när det finns godis. Hon är tuff och alert och har alltid något på gång - till och med i sömnen piper och sprattlar hon!

Kristallens Karola (kallas ”Kala”) 

Född: 5/8-17

Färg: Agouti, vittecknad

Föräldrar: Wille och Nord's Daisy

Genkod: A/A- D/d E/- W/w

Lilla Kala är själva livsglädjen personifierad. Hon skuttar ofta jämfota samtidigt som hon gör små glädjetjut. Hon har väldigt mycket energi och bus i kroppen men älskar även att gosa och bli kliad på magen. Kala älskar att trickträna och är uppenbart intresserad av vad jag än hittar på. Hon är en riktig tuffing och anpassar sig snabbt till nya situationer!

Kala går inte i avel.

Poppy

Född: 2016

Färg: Agouti

Föräldrar: -

Genkod: A/A D/d E/- w/w

Poppy är en lugn och harmonisk tjej som finner sig i de flesta situationer. Hon vill gärna vara nära mitt ansikte och pussas eller innanför tröjan och mysa. Hon är väldigt nyfiken och kontaktsökande gentemot allt och alla. Hon är en expert på att lista ut var jag gömt godiset och kvick att gnaga igenom påsar - hon har till och med lärt sig att öppna glasburkar med skruvlock! 

andromeda2_6198.jpg

Ikaros Andromeda

Född: 25/6-18

Färg: Viltblå, vittecknad

Föräldrar: Poppy & Kristallens Ivan

Genkod: A/- d/d E/- W/w

Andromeda är en liten busunge som påminner mycket om sin faster, Kristallens Karola. Hon är utan tvekan den degu som sover mest, allra helst i hängmattan eller på värmedynan. Hon älskar att gosa och väldigt fascinerad av människofötter av någon anledning!

IMG_1091f.jpg

Ikaros Despina

Född: 19/2-20

Färg: Agouti, vittecknad

Föräldrar: Ikaros Andromeda & Ikaros Castor

Genkod: A/A D/d E/e W/w

Despina är till en början en ganska blyg tjej men när hon väl lärt känna en så är hon otroligt social och charmig. Hon älskar att leka med mitt hår och ligger gärna och myser i händerna långa stunder.